أيقونات صفحات التواصل الإجتماعي

تشرح لنا اليوم الشيف بسمة بكر طريقة عمل الرنجة المشوية بمناسبة عيد الفطر المبارك واللى اتعود كلنا فى مصر ان اول افطار فى العيد يكون رنجة وبالصور تحضير الرنجة هيكون مختلف عن اللى اتعودنا عليها هتكون مشوية وبالطحينة والطماطم واليكم مقادير تحضير الرنجة المشوية كيلو رنجة و نصف كوب طحينة و 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة و عصير 3 ليمونات حوالى ربع كوب عصير و ربع كوب صغير زيت والان شرح طريقة عمل الرنجة المشوية .
1- تشوى الرنجة على النار حتى يتشقق الجلد تماما بعد ذلك نضعها فى طبق وننزع الجلد وتخلى قدر الإمكان من الأشواك ثم تقطع قطع صغيرة.
2- نضع الزيت فى قدر على النار حتى يسخن ثم نضيف له الطماطم المقطعة وتترك 5 دقائق ثم نضيف قطع الرنجة وعصير الليمون وتقلب جيدا مدة 3 دقائق تقريبا.
3- فى طبق التقديم نضع الرنجة مع بالطماطم ثم نضيف لها الطحينة على الوجه.

طريقة عمل الرنجة المشوية بالطماطم والطحينة

تعود المصريون على تناول وجبة الرنجة فى أول يوم عيد الفطر المبارك، والتى تعتبر عادة مصرية قديمة، لذلك تقدم الشيف بسمة بكر طريقة تحضير الرنجة المشوية بالطماطم والطحينة.

المقادير:
كيلو رنجة
نصف كوب طحينة
4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جداً
عصير 3 ليمونات حوالى ربع كوب عصير
ربع كوب صغير زيت

الطريقة:
1- تشوى الرنجة على النار حتى يتشقق الجلد تماما، بعد ذلك نضعها فى طبق وننزع الجلد وتخلى قدر الإمكان من الأشواك ثم تقطع قطع صغيرة.
2- نضع الزيت فى قدر على النار حتى يسخن ثم نضيف له الطماطم المقطعة وتترك 5 دقائق ثم نضيف قطع الرنجة وعصير الليمون وتقلب جيدا مدة 3 دقائق تقريبا.
3- فى طبق التقديم نضع الرنجة مع بالطماطم ثم نضيف لها الطحينة على الوجه.

طريقة عمل الرنجة المشوية بشرائح الليمون


 كيلو رنجة.
• عصير 3 ليمونات.
• شرائح ليمون.

الطريقة:

اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ماتلاقي إن الجلد اتشقق تماماً،بعد كده قسميها إلى نصفين وحطيها في طبق التقديم وابدئي في نزع الشوك منها وضيفي إليها عصير وشرائح الليمون.
وبألف هنا وشفا

الرنجة بالطماطم والطحينة

المقادير:

• كيلو رنجة.
• نصف كوب طحينة.
• 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا.
• عصير 3 ليمونات.
• ربع كوب صغير زيت.

الطريقة:

1. هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده حطيها في طبق وابدئي في خليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.
2. هاتِ طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن، وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.
3. هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.
ملحوظة ممكن تاكلي الرنجة بالطماطم فقط بدون إضافة الطحينة.

طريقة عمل الرنجة المشوية بالصور

تشرح لنا اليوم الشيف بسمة بكر طريقة عمل الرنجة المشوية بمناسبة عيد الفطر المبارك واللى اتعود كلنا فى مصر ان اول افطار فى العيد يكون رنجة وبالصور تحضير الرنجة هيكون مختلف عن اللى اتعودنا عليها هتكون مشوية وبالطحينة والطماطم واليكم مقادير تحضير الرنجة المشوية كيلو رنجة و نصف كوب طحينة و 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة و عصير 3 ليمونات حوالى ربع كوب عصير و ربع كوب صغير زيت والان شرح طريقة عمل الرنجة المشوية .
1- تشوى الرنجة على النار حتى يتشقق الجلد تماما بعد ذلك نضعها فى طبق وننزع الجلد وتخلى قدر الإمكان من الأشواك ثم تقطع قطع صغيرة.
2- نضع الزيت فى قدر على النار حتى يسخن ثم نضيف له الطماطم المقطعة وتترك 5 دقائق ثم نضيف قطع الرنجة وعصير الليمون وتقلب جيدا مدة 3 دقائق تقريبا.
3- فى طبق التقديم نضع الرنجة مع بالطماطم ثم نضيف لها الطحينة على الوجه.

طريقة عمل الرنجة المشوية بالطماطم والطحينة

تعود المصريون على تناول وجبة الرنجة فى أول يوم عيد الفطر المبارك، والتى تعتبر عادة مصرية قديمة، لذلك تقدم الشيف بسمة بكر طريقة تحضير الرنجة المشوية بالطماطم والطحينة.

المقادير:
كيلو رنجة
نصف كوب طحينة
4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جداً
عصير 3 ليمونات حوالى ربع كوب عصير
ربع كوب صغير زيت

الطريقة:
1- تشوى الرنجة على النار حتى يتشقق الجلد تماما، بعد ذلك نضعها فى طبق وننزع الجلد وتخلى قدر الإمكان من الأشواك ثم تقطع قطع صغيرة.
2- نضع الزيت فى قدر على النار حتى يسخن ثم نضيف له الطماطم المقطعة وتترك 5 دقائق ثم نضيف قطع الرنجة وعصير الليمون وتقلب جيدا مدة 3 دقائق تقريبا.
3- فى طبق التقديم نضع الرنجة مع بالطماطم ثم نضيف لها الطحينة على الوجه.

طريقة عمل الرنجة المشوية بشرائح الليمون


 كيلو رنجة.
• عصير 3 ليمونات.
• شرائح ليمون.

الطريقة:

اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ماتلاقي إن الجلد اتشقق تماماً،بعد كده قسميها إلى نصفين وحطيها في طبق التقديم وابدئي في نزع الشوك منها وضيفي إليها عصير وشرائح الليمون.
وبألف هنا وشفا

الرنجة بالطماطم والطحينة

المقادير:

• كيلو رنجة.
• نصف كوب طحينة.
• 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا.
• عصير 3 ليمونات.
• ربع كوب صغير زيت.

الطريقة:

1. هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده حطيها في طبق وابدئي في خليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.
2. هاتِ طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن، وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.
3. هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.
ملحوظة ممكن تاكلي الرنجة بالطماطم فقط بدون إضافة الطحينة.

ليست هناك تعليقات